Personlig prägel på kontoret

Drejning, stickning, sömnad och täljande är bara några få av de många sätt som du kan tillverka egendesignade föremål och det finns hela tiden nya tekniker att upptäcka och lära sig. Ofta hamnar de här föremålen i hemmet eller blir presenter till nära och kära, men faktum är att de också kan ge arbetsmiljön en mycket upplyftande och trevlig personlig prägel.

Att ha ett snyggt och personligt kontor innebär att de som vistas i det känner sig mer motiverade och glada, men också att kunder och potentiella klienter får ett bättre intryck. Du kan smidigt hitta den perfekta kontorslokalen med Workaround både vad gäller storlek och läge, men sedan är det upp till dig vilken ”touch” du kommer att ge den.

Motivera personalen

Oavsett om det är du själv som gillar att tillverka föremål eller din personal så kan det bli en källa till inspiration för alla. Att ta några målarlektioner eller lära sig göra snygga, virkade kuddfodral med modern design är en teambildande gruppaktivitet som dessutom kan leda till kul utsmyckning i kontorslokalen. Organisera en liten utställning varje månad eller varför inte en tävling med ett specifikt tema, till exempel föremål i företages färger eller i enlighet med pågående projekt, och låt vinnarens bidrag pryda receptionen. Det krävs inte att alla är superbegåvade konstnärer, utan handlar snarare om att öka känslan av gemenskap och ge arbetsmiljön en roligare och mer personlig karaktär. Dessutom är konst och kreativitet bra för hälsan och det är ju aldrig fel!

Alla människor mår bra av att få skapa saker men i hektiska tider upplever många att de inte har tid för hobbys och kreativitet. Att sitta och brodera en påsk- eller julduk får inte samma prioritet som att städa och diska och varför snickra ihop en förvaringslåda när det går att köpa bra och billigt på nätet? Med det går en viktig källa till glädje och möjligheten att avstressa och lugna sig förlorad, och det kan få negativa konsekvenser för både individen och företaget.

Praktisk kreativitet

Många föremål som designats på egen hand kan också användas i praktiken på ditt kontor. Ett mycket enkelt men kul exempel är att införskaffa olika färger och penslar och sedan i grupp bemåla och pynta redan existerande apparater och verktyg. Hålslagare kan bli små monster, häftapparater gapande rovdjur och mappar förskönas med blommor och bubblor. Kan låta lite barnsligt men de flesta har ju en liten busunge innerst inne och de här detaljerna blir ett slags inbördes skämt som alla är införstådda med.

Det går också alldeles utomordentligt bra att tillverka användbara föremål från grunden, till exempel att dreja skålar och koppar till fikarummet, att tillverka snygga ramar för foton och kartor eller att designa gardiner och dukar som ser både proffsiga och snygga ut. Beroende på vilken typ av företag det är frågan om kan stilen anpassas därefter: strikt och modernt, sött och gammaldags eller lite kul och konstnärligt.