Göra egna sällskapsspel

Det är något mycket speciellt med att få samlas tillsammans med vänner eller familj och spela ett riktigt roligt sällskapsspel. Tekniken växer sig större och större för varje dag och många människor glömmer bort glädjen i traditionella sätt att umgås. Det finns ett riktigt stort utbud av roliga och underhållande spel att ta del av, både spel som är anpassade för vuxna, spel för barn eller spel där alla har möjlighet att delta. Om man har valt att sätta sig ner med ett sällskapsspel är det troligtvis för att man vill ha kvalitetstid med de människor som man älskar och tycker om. Vill man se till att kvalitetstiden håller längre kan ett mycket kul tips vara att skapa sin egna sällskapsspel. På så sätt kan man pyssla ihop ett spel som alla gillar och själva bestämma reglerna, men det går naturligtvis bra att återskapa ett redan befintligt spel som man kanske inte har tillgång till för stunden.

Monopol – alltid rätt i tiden

Vissa spel går aldrig ur tiden och är lika populära idag som för många, många år sedan. Ett mycket bra exempel på ett sådant spel är ”Monopol”, som skapades för första gången under år 1903. När man tittar på Monopols historia så går den alltså långt tillbaka i tiden, men det var inte för än år 1935 som spelet fick den jargong som det har idag. Under åren har det kommit ut många olika versioner av sällskapsspelet och många familjer har spenderat otaliga timmar framför spelbrädet. Även dagens Monopol kan variera mycket och det har kommit ut versioner som är specifikt anpassade för barn, t.ex. Monopol Junior som går ut på att köpa och sälja olika tivoliattraktioner och hotell. Anledningen till att spelet skapades från första början var för att underhålla, men även för att sälja och köpa fastigheter för att demonstrera olika teorier om hur mark och natur skulle kunna fördelas lika till alla människor. Till en början hette spelet inte Monopol, utan gick då under namnet The Landlord’s Game, vilket förändrades när Charles Darrow skapade sin egen version under 1935.

Enkla spel att tillverka

Har du nu bestämt dig för att göra ett eget sällskapsspel så finns det mycket att välja mellan och bara fantasin sätter gränsert. Ett mycket populärt spel att efterlikna är Twister, där du med hjälp av en matta med färgglada cirklar ska försöka hålla balansen. Spelet är både enkelt och roligt och passar för alla familjemedlemmar och människor i olika åldrar. Tack vare spelets givande underhållning har det med fördel använts i samband med barnkalas eller fester, för att höja stämningen och ge alla ett mycket gott skratt. Vill man ge sig in på något betydligt svårare kan man skapa ett strategispel. Ett bra exempel på ett sådant spel är Warhammer, där du skapar din egen armé av alver och fantasy-varelser, för att sedan strida mot andra spelare. Till en början var Warhammer enbart ett bordsspel, men idag finns det många olika versioner och majoriteten av alla spelare spelar online. Spelet är relativt enkelt när du har kommit igång, regler finns på http://warhammer.nu/, så att du snabbt kan komma igång.