Stickning i inredningen

På vårkanten är det alltid kul att lite förnya både sig själv och inredningen i hemmet. När de första lite varmare solstrålarna börjar värma gården smälter även det sista av snön som funnits på marken och man börjar känna hur ivern ökar över att få pyssla igen i trädgård och veranda eller uterum. Rätt så tidigt på våren kan du redan börja planera vilka saker du i år skall dekorera ditt uterum med och vilka blommor du skall skaffa. Just nu är det mycket populärt att ha värmande filtar, sköna och färgglada dynor och andra textilier på terrass, balkong eller uterum och altan.

Sticka och var kreativ

Man behöver inte alltid köpa textilier färdiga från affären. Om du kan sticka eller virka, kan du helt säkert göra egna fina filtar eller kuddfodral till dynorna. Det finns många lätta mönster som man kan handarbeta med fast man inte är proffs i handarbete. Just nu finns det många som börjat sticka fast dom inte gjort det tidigare då gerillastickning är den nya trenden. Undrar du vad det är ? Jo gerillastickning är ett nytt sätt att träffas för att sticka samtidigt som man för intressanta diskussioner om jämställdhet och demokrati. På detta stickcafé sitter man och stickar de rosa mössorna med kattöron som man sett ute på stan och som blivit ganska populära redan. Men först och främst handlar det inte alls om att bara sticka en rosa mössa. Det handlar även om att sitta och prata tillsammans om det som den rosa mössan med kattöron blivit en symbol för tack vare Women’s March. Dessa träffar ordnas på olika ställen i landet och ifall du inte kan sticka, finns det kunniga som gärna hjälper dig att komma igång.

Nytt till sommaren

Till sommaren vill man göra fint. Man vill dekorera och kanske hänga upp nya sommargardiner men även ha något roligt handarbete på gång. Ifall du känner dig inspirerad av att hålla på med något kan du titta efter på internet ifall du hittar några bra idéer som skulle intressera dig. Det finns handarbetsmönster för alla kunskapsnivåer. Att sticka en dyna är väldigt lätt eftersom den består av helt raka bitar som sedan enkelt sys ihop. Använd dig av restgarner så blir kudden färgglad och du får samtidigt användning av dina gamla garn. Detsamma gäller en filt. Du kan mycket enkelt lära dig virka mormorsrutor som du snabbt syr ihop till sommarens finaste filt. Du kan också virka en rund dyna ifall du tycker bättre om att virka. Att ha olika sorters textilier ute på terrassen eller i uterummet ger en varm och inbjudande känsla. När sommaren kommer är du sedan klar att spendera härliga varma sommarkvällar utomhus med vänner och bekanta. De kommer att bli alldeles förvånade när du visar ut dina nya handarbetsalster.