Egendesignade föremål

Vill du skapa och sätta en mer personlig prägel på ditt hem? Ett sätt att verkligen få till det personliga i hemmet är att egendesigna föremål. Denna artikel kommer ge dig tips och idéer på hur du kan göra detta med enkla medel, fantasi och lite tålamod och få till den där pricken över i:et i ditt hem.

Egendesignade föremål är mer eller mindre synonymt med att återbruka och använda på nytt.

Idag finns en utbredd trötthet på allt som [slit- och slängs: https://www.expressen.se/nyheter/mp-vill-gora-det-enklare-att-ateranvanda-klader-/ i samhället], det gäller såväl politiskt som privat. Idag är alla former av återbruk verkligen på tapeten, det är trendigt, miljövänligt och snyggt. Tre tips på hur du kan egen designa föremål i ditt hem kommer här nedan.

Skapa egna lampor

Ett enkelt sätt att skapa egendesignade föremål är att skapa egna olika sorters belysning och lampor. Här är det verkligen endast din egen fantasi som sätter begränsningarna! Med hjälp av en borrmaskin, limpistol och en lampsockel kan du nästan göra vad som helst till en lampa. Om tankeförmågan och inspirationen behöver en energikick, kolla in Majas porslin och choklad i större sortiment finns här och unna dig lite ögongodis. En gammal lampskärm kan kläs med vackra påfågelfjädrar och bli ett riktigt blickfång i vardagsrummet. I köket kan loppisfynden av tekoppar bli lampor. Limma fast koppen mot fatet och borra hål och sätt i en lampsockel. Tänk dock på att koppen måste ha rätt diameter för att en lampa skall rymmas! Det går även bra med vackra gamla tallrikar, antika burkar eller gamla rivjärn. Låt fantasi, kreativitet och möjligheter styra.

Rama in och häng upp

Ett enkelt sätt att skapa egendesignade och personliga tavlor är att rama in och hänga upp. Gör collage, rama in mormors eller farmors gamla vackra handskrivna kak- och bullrecept och häng upp i köket. Eller har du kvar farfars gamla spelkort, frimärken eller mynt? Rama in och skapa ett egendesignat collage. Ta fram gamla cd- eller vinylkonvolut av artister och band. Välj ut en ram med omsorg och som verkligen passar, rama in och häng upp. Sätter man saker i en ram blir det mer personligt. Ditt hem blir vad du hänger upp på väggarna. Ett enkelt sätt att skapa och sätta en personlig prägel på hemmets väggar är att rama in och hänga upp.

Ta in och skapa med naturen

Gå ut i naturen, hitta en vacker gren, en stam eller fjädrar. En kraftigare björkgren kan få bli en klädhängare i hallen. Har du närhet till havet? Leta efter drivved. Vackra trästycken kan få bli ljusstakar! Klä med brandsäker mossa och gör en egen adventsljusstake. Fjädrar kan sättas i vackra snören, tillsammans med små bjällror – för att bli ett egendesignat vindspel i trädgården eller på balkongen.