Så hittar du inspirationen

Om du är en kreativ person som tycker om att skapa och designa dina egna föremål kan du säkert också känna igen dig i att i inspirationen och motivationen till att skapa nytt i perioder känns som bortblåst. I det här inlägget har vi därför samlat några saker du kan tänka på för att hitta inspirationen till att börja skapa dina egna föremål igen.

Ta den tid du behöver

Om du varken känner motivation eller inspiration till att skapa så är det bästa du kan göra att låta det vara. Ta bort prestationen och gör något annat under den perioden du känner så för att på ett naturligt sätt få tillbaka glöden för att skapa igen. Det bästa du kan göra är att ge dig själv tid och att inte tvinga fram något eftersom det snarare kan bidra till att glädjen för skapande kan försvinna.

Inspireras av andra

Oavsett inom vilken kategori du tycker om att designa och skapa dina egna saker så kan du inspireras av andra. För att inspireras av andra inom samma kategori som du kan du vända dig till internet. Använd dig av sökmotorer och sociala medier för att hitta inspiration. Om du till exempel tycker om att skapa egna smycken finns det nätverk, forum och inspirationssidor om smycken.

Inspireras av dig själv

En annan sak du kan göra för att få tillbaka inspirationen till ditt skapande är att se på de föremål och saker du faktiskt skapat själv och inspireras av det du hittills har åstadkommit. Du kan få massor av idéer av dig själv, och när du får en idé är det viktigt att du skriver upp den i ett anteckningsblock som du kan återgå till när idétorkan är framme. Du kan också gå tillbaka i ditt skapande och se hur du har utvecklats.