Egna smycken med pärlor och garn

Ge dig själv eller dem du tycker om en uppsättning vackra smycken och sjalar som du tillverkat på egen hand. Det kan bli perfekta gåvor till Jul eller födelsedagar, men också ett kul sätt att klä dig i en personlig stil. När du tillverkar dina egna smycken kan du dessutom få precis den färgskala eller form som du behöver för att matcha med andra klädesplagg och accessoarer. Ett vackert, rött pärlhalsband som matchar dina röda skor eller en virkad sjal med dödskallar som passar din rockiga stil är bara några exempel.

När du sitter och handarbetar krävs det ofta att du måste anstränga ögonen lite extra. Mönster ska läsas, maskor ska räknas och tråd ska träs på nålar. Med ett par bra glasögon från https://wearglas.com/ kan du slippa sitta och kisa hela tiden, och det kommer över huvud taget bli lättare att tillverka det du vill. Bra ljus är också viktigt, och du bör alltid placera lampan så att den inte skapar skuggor precis där du arbetar.

Lär dig grundteknikerna

För att kunna göra egna designer inom virkning och pärldesign krävs att du först skaffar rätt material, det vill säga garner, trådar, nålar och pärlor och sedan lär dig grunderna. Det finns fantastiska instruktionsvideor på nätet och roliga grupprojekt där du tillverkar olika föremål i sällskap med andra. Genom att lägga ut bilder på dina alster kan du visa hur långt du kommit, ställa frågor eller ge egna tips. Börja med att göra något relativt enkelt, exempelvis en växande virussjal som består av ständiga upprepningar och matcha med ett pärlarmband som du gjort med en enkel teknik som ”RAW : right angle weave” eller peyotemetoden. När du fått in tekniken kan du börja förena de två sysselsättningarna och virka fantastiska smycken med pärlor.

Moderna designer

Svunna är de dagar då pärldesign enbart bestod av att trä olika pärlor rakt av på en tråd eller då virkprojekt enbart bestod av rätt så tråkiga dukar. Nya tider har gett nya idéer och idag handarbetar även barn och ungdomar regelbundet som en av deras många hobbys. Gamla tidningar om handarbete är idag ”uppvampade” och presenterar kul designer för alla åldrar och i sociala medier fullkomligt vimlar det av grupper som lägger ut sina alster. Det är kul och avstressande att handarbeta och i slutändan får du något snyggt och unikt att stoltsera med.